Yakutúra

A road tripről

2017. február 13. - Rizsaxx

Január 18-án indulunk Jakutszkból, első nap dél-nyugati irányban megcsodáljuk Léna pilléreit, és itt nem a jakut lányok lábára gondoltam (az majd egy nyári program lesz)! Világörökség részének megtekintése. Innen már csak kelet felé megyünk.

Első éjszaka visszatérünk Jakutszkba, és onnan irány Khangyda. Átkelések a Léna és Aldan folyókon, útközben Cherkyokh skanzen, Cherkyesky múzeum. Másnap irány a híres Oymyakon, a hideg pólus, ahol lakott területen mért leghidegebb hőmérséklet a rekord -71,2 fok. Átkelés a hare-loop hírhedt szerpentin szakaszon, ahol nagyon sok autós, kamionos veszett oda.

Oymyakonban kis rénszarvas pásztoróra, kipróbáljuk a rénszarvasvezetést, ügetést. Ebédre a helyiek vendégelnek minket (nyers szívet és májat kell velük fogyasztani J - és nincs köszönöm, nem kérem!) Tomtor jég barlang. Útközben bepróbálkozunk a Labyngkyr tóval, ez kicsit nehezített pálya, traktor felvezetéssel! Ez a tó a Loch Ness tó szibériai testvére, természetesen sokkal nagyobb szörnnyel. Következő városunk Ust-nera, útközben az igazi senki földje: kisebb arany ásó közösségek, kunyhók, ahol még ilyenkor is laknak. Kadykchan, a szellemváros és sok érdekes dolog még a hosszú végtelen hóutakon. Tovább Magadan felé, át a Kolyma folyón, már „mediterrán” zónában beérkezünk az egykori zárt városba, ahol a gulág elosztó központ működött.

Részletek élőben, nemsokára!

A bejegyzés trackback címe:

https://yakutura.blog.hu/api/trackback/id/tr1212252772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása